انواع جاذب های نفتی

انواع جاذب های نفتی و نحوه جذب آن

انواع جاذب های نفتی یا جاذب‌ های هیدروکربنی در صنعت تصفیه آب فاضلاب و در مواردی که تصادفات نفتی دریایی صورت می‌گیرد؛ برای جذب و نگهداری نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد. جاذب های نفتی موارد مصرف مختلفی دارند و از ترکیبات مصنوعی و طبیعی ساخته شده اند.

پلیمر، زئولیت‌، فیبر، کربن فعال و بسیاری از مواد دیگر در ساخت این نوع جاذب ها مورد استفاده قرار می‌گیرند‌ هر جاذب نفتی کاربردها و ویژگی‌های منحصر به خود را دارد؛ حتی برخی از نمونه‌های آن قابل بازیافت هستند. در ادامه شما را با برخی از مهم‌ترین نوع جاذب های نفتی آشنا می‌کنیم و موارد مصرف هر یک از آن‌ها را در صنعت و محیط زیست بررسی می‌کنیم. پس حتماً تا انتها با ما همراه باشید.

معرفی ۵ تا از مهم‌ترین انواع جاذب های نفتی

تعداد زیادی از انواع جاذب های نفتی وجود دارد؛ که هر کدام در صنعت و پاکسازی محیط زیست از آلودگی‌های نفتی و هیدروکربنی نقش قابل توجهی ایفا می‌کنند. اما ۵ مورد از مهمترین انواع جاذب‌های نفتی که بیشترین سهم را در جذب آلاینده‌های نفتی از سطح دریاها و فاضلاب‌ها دارند عبارتند:

  1. جاذبه نفت پلیپروپیلن: یکی از مهم ترین و البته رایج‌ترین جاذب های نفتی پلیپروپیلن است. این محصول در جذب روغن و مواد نفتی موجود در آب کاربرد فراوانی دارد و به شکل فیبر یا پودر تولید و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. جاذب نفتی پلی‌اکریلونیتریل: یکی دیگر از رایج‌ترین جاذب های نفتی پلی اکریلونیتریل است که برای جذب و جداسازی مواد نفتی از آب و محیط زیست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  3. زئولیت‌: زئولیت یکی از پرکاربردترین مواد معدنی دارای خاصیت جذب و نگهداری مواد نفتی است. انواع مختلفی از زئولیت وجود دارد که هر کدام به نوعی در صنعت نفت و گاز، تصفیه آب و سایر صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. شرکت‌های تولید کننده انواع جاذب های نفتی سعی می‌کند بهترین و موثرترین مواد را برای کاربردهای صنعتی تولید و به بازار عرضه کنند. البته باید توجه داشت که کاربرد زئولیت در تمامی موارد یکسان نیست. فرایند تولید محصولات جاذب نفتی بر اساس کاربرد در صنایع مختلف بر پایه زئولیت صورت می‌گیرد.
  4. کربن فعال: کربن فعال نیز به عنوان یک جاذب نفتی پر کاربرد برای جذب مواد شیمیایی، زیستی و مواد عالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این جاذب به خوبی مواد نفتی را از سطح آب جذب می‌کند و باعث پاکسازی آن خواهد شد.
  5. پلیمرهای سوپر جاذب: پلیمرهای سوپر جاذب به عنوان یکی از مهم‌ترین انواع جاذب نفتی برای جذب مواد مایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از آنها در جذب مواد نفتی نیز کاربرد دارند.

مواد مورد استفاده برای تولید انواع جاذب های نفتی

برای تولید انواع جاذب های نفتی از مواد طبیعی و مصنوعی استفاده می‌شود در ادامه تعدادی از این منابع را بررسی می‌کنیم:

  • مواد طبیعی:

 بسیاری از جاذب‌های نفتی با استفاده از مواد طبیعی نظیر پوست برنج، پنبه، پوست خرما، چوب و پوست سایر میوه‌ها تهیه می‌شوند. این نوع مواد معمولاً قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند و علاوه بر کاربرد به عنوان جاذب نفت پسماندهای مواد عالی را نیز جذب می‌کنند.

  • مواد سنتز شده:

 یکی دیگر از مهم‌‌ترین منابع ساخت انواع جاذب های نفتی مواد مصنوعی سنتز شده است که شامل پلیمر، پلی اکریلونیتریل‌، پلی استایرن، پلی اورفین و سایر ترکیبات شیمیایی است. خواص مواد سنتز شده باعث افزایش خاصیت جذب و نگهداری نفت می‌شود‌.

  • زئولیت‌:

 زئولیت نیز به عنوان یکی از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در طبیعت دارای خاصیت جذب و نگهداری مواد نفتی است. به همین دلیل از ترکیبات آن برای ساخت انواع جاذب های نفتی استفاده می‌شود.

  • کربن فعال:

 

 کربن فعال معمولاً از مواد طبیعی نظیر چوب، پوست سبزیجات و خشکبار تهیه می‌شود‌ این نوع مواد تحت فرایند فعال‌سازی قرار می‌گیرند و در طول این فرایند از خاصیت جذب بالایی برخوردار می‌شوند.

 

کربن فعال یکی از انواع جاذب نفتی و هیدروکربنی

کاربرد انواع جاذب های نفتی

انواع جاذب های نفتی کاربردهای فراوانی در محیط زیست دارند؛ و باعث بهبود و محافظت از منابع طبیعی می‌ شوند‌. فرایند پاکسازی با استفاده از جاذب های قدرت تولید در صنایع مختلف را افزایش می‌دهد و از ایجاد آلودگی‌های دریایی جلوگیری می‌کند.

  • جذب و تصفیه آلاینده‌های نفتی: یکی از مهم ترین کاربردهای انواع جاذب‌ های صنعتی جذب و نگهداری مواد نفتی است. در صورت وقوع تسریبات نفتی در آب می‌‌توان با استفاده از این جاذب‌ ها نفت پخش شده در سطح آب را جذب کرد. این فرایند به حفظ منابع آب و کاهش آلودگی آن کمک فراوانی می‌کند.
  • پاکسازی و تصفیه آب فاضلاب: از مهم‌ترین کاربردهای انواع جاذبه‌های نفتی تصفیه آب فاضلاب‌ها است. آب فاضلاب حاوی مقادیر زیادی نفت و روغن است. به همین دلیل با استفاده از جاذب‌ های نفتی می‌توان تا حد زیادی آلودگی‌های ایجاد شده در آب فاضلاب را برطرف کرد. در واقع جاذب ها مانند یک فیلتر عمل کرده و به پاکسازی آب کمک بسیار زیادی می‌کنند.
  • پاکسازی آب‌های سطحی و دریاها: شاید مهم‌ترین موارد مصرف انواع جاذب های نفتی در آب‌های سطحی و دریاها باشد. در این موارد معمولاً پس از ایجاد حوادث برای نفتکش‌ها با استفاده از جاذبه‌های نفتی نفت اسیدی که در آب پخش شده است را جذب می‌کنند و با این کار به حفظ حیات پرندگان و زیستگاه‌های آبی کمک می‌کنند.

کاربرد یکی از انواع جاذب های نفتی

 

 

  • بازیافت نفت: از جاذب های نفتی در فرایند بازیافت نفت هم استفاده می‌شود. با استفاده از آن‌ها می‌توان نفت را از آب جدا کرد و از آن به عنوان یک منبع انرژی یا مواد خام در صنعت استفاده کرد.
  • رفع آلودگی‌های نفتی در سواحل: آلاینده‌های اسیدی نفت ممکن است در سطح سواحل نیز پخش شوند این امر می‌تواند سلامتی انسان‌ها حیوانات و زیستگاه‌های دریایی را به خطر بیندازد. به همین دلیل با استفاده از انواع جاذب های نفتی سطح ساحل را از آلاینده‌های مضر و هیدروکربنی پاک می‌کنند.

نتیجه‌گیری

انواع جاذب های نفتی دارای مصارف متعددی در صنعت آب و فاضلاب و پاکسازی سطح خلیج‌ها و دریاها هستند. این نوع جاذب ها معمولاً از مواد طبیعی و سنتز شده تهیه می‌شوند و برخی از آنها قابل بازیافت و استفاده مجدد هم هستند. موارد مصرف آنها برای پاکسازی سطح دریاها از آلاینده‌های اسیدی نفت و هیدروکربن‌هایی است که حیات زیستگاه‌های دریایی و پرندگان را به خطر می‌اندازند. علاوه بر این کاربرد فراوان این محصولات در صنعت و فاضلاب باعث پاکسازی آب و رونق گرفتن صنعت خواهد شد. برای تهیه این محصولات می‌توانید از شرکت راهبرد بین‌الملل سبز سورا کمک بگیرید و سفارش خود را سریعا ثبت کنید.

دسته بندی‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قصد خرید عمده داری؟

گرین سورا امکان خرید عمده رو برای مشتریان خودش فراهم کرده؛ برای اطلاع از نحوه خرید عمده محصولات شماره‌ت رو برامون بذار تا باهت تماس بگیریم.