یکی از بزرگترین آسیبهای زیست محیطی در جهان، آلودگیهای نفتی در محیط زیست است. نفت به عنوان یک منبع انرژی قدیمی و ارزان قیمت شناخته میشود که شیوه تولید، جابجایی و حفظ آن اگر نادرست باشد سبب آلودگیهای بسیاری در محیط دریا، جانوران و زمین میشود. روشهای دستی و روشهای پیشرفته پاکسازی آلودگیهای نفتی را پیش از این توضیح دادیم؛ در این مقاله قصد داریم به طور کلی آلودگی های نفتی در دریاها را بررسی کنیم.
بیشتر بخوانید: پیشگیری و مقابله با آلودگی نفتی دریایی از طریق قانون کیفری
کاهش آلودگیهای نفتی با محصولات سورا
با توجه به این که بیشتر آلودگیهای دریایی به خاطر وجود تاسیسات، شناورها و پالایشگاههای نفتی در دریا و خشکی است، مجموعه سبز سورا با هدف کاهش آلودگیهای نفتی اقدام به تولید انواع مواد جاذب نفتی از جمله فرآوردههای پد جاذب نفتی و بوم جاذب روغن، که بر پایه الیاف نانو ساخته شدهاند کرده.
مدیران مجموعه سبز سورا همواره در تلاش هستند تا به کمک تجربه و خلاقیت مهندسان و ایدهپردازان خود، از تکنولوژیهای مدرن استفاده کنند تا از این طریق بتوانند محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت مناسب تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه کنند.
آلودگیهای نفتی باعث بروز چه صدماتی میشوند؟
آلودگیهای نفتی آبی در اکثر موارد مربوط به تصادفات دریایی و حمل و نقل نادرست نفت است. از جمله اثرات مخربی که آلودگیهای نفتی بر آب دریا میگذارد میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- اثرات مخربی بر کیفیت آب میگذارند.
- به انواع جانوران دریایی از جمله ماهیان، پرندگان دریایی و ماهیخواران صدمات جبران ناپذیری وارد میکنند.
- حیات وحش ساحلی را در معرض تخریب قرار میدهند
- تاثیرات بدی بر عرصه صیادی وارد میکنند.
- باعث کاهش توریسمهای ساحلی میشوند
- باعث تهدید صنعت کشتی سازی میشوند.
همانطور که گفته شد آلودگیهای نفتی باعث میشود گونههای بیشماری از موجودات دریایی صدمه دیده و از چرخه طبیعت حذف شوند. زمانی که در سال 1989 کشتی Exxon Valdez تصادف کرد، خسارات شدیدی در اطراف شورهزارهای آلاسکا رخ داد و طی آن بیش از دویست و پنجاه هزار مرغ ماهیخوار و بیست و هشت هزار پرنده در اثر آلودگی نفتی از بین رفتند؛ تاثیر این آلودگیها به حدی بود که به مرور باعث کاهش طول عمر آبزیان و حیات وحش ساکن در آن منطقه شد.
بیشتر بخوانید: 5 ویژگی لباس های ضد اسید
راهکارهای پیشگیری از آلودگیهای نفتی
اگر نگاهی به حوادث و تصادفات دریایی داشته باشیم خواهیم دید حجم بالایی از این رخدادها منجر به آلودگیهای نفتی در دریاها و آب میشود. با وجود این که برای کاهش آلودگیهای نفتی تلاشهای بیشماری صورت گرفته؛ اما همچنان مشکلات بیشماری در این عرصه وجود دارد.
با توجه به این که حفاظت از اکوسیستم دریایی از اهمیت بالایی برخوردار است باید تلاشهای بسیاری برای کاهش از از بین بردن آلودگیهای نفتی در آب و روشهای حمل و نقل به وجود آید.
به این منظور سازمان حفاظت از محیط زیست EPA و انجمن بینالمللی کشتیرانی IMO قوانینی را وضع کردهاند که توانسته تا حدودی در روند کاهش آلودگیهای دریایی موثر باشد؛ همچنین امروزه اطلاعات بسیاری در زمینه خطرات آلودگیهای نفتی آب زیرزمینی و دریایی صورت گرفته که توانسته منجر به افزایش آگاهی عمومی شود.
سخن پایانی
آلودگیهای نفتی یکی از مخربترین اثرات را بر محیط زیست میگذارد از این رو همه ما باید مسئولیت حفاظت از این میراث را بر عهده بگیریم و با مراقبت از آن آیندهای پایدار را برای حیات وحش ساحلی و دریایی فراهم کنیم. در این مقاله سعی شده از آلودگیهای نفتی در محیط زیست و اثرات آن بر محیط زیست صحبت و راهکارهای پیشگیری از آن شرح داده شود.